O meni

Temama iz oblasti ličnog razvoja u najširem smislu se bavim iz uverenja da mogu da nam unaprede kvalitet života.

Po formalnom obrazovanju sam diplomirani ekonomista.
Interesovanje za ljudsku prirodu me je navelo da se od starta karijere opredelim za oblast upravljanja ljudskim resursima.


Posle 15 godina korporativnog radnog iskustva u toj oblasti u različitim poslovnim okruženjima i industrijama, mogu reći da imam široku ekspertizu koja pokriva sve HR procese, sa akcentom na izgradnji korporativne kulture i brenda poslodavca, regrutaciji i selekciji kandidata, profesionalnom razvoju zaposlenih, proceni učinka, pružanju povratne informacije.


Autor sam više objavljenih tekstova o temama ličnog razvoja, kreator i voditelj tzv „soft skills“, radionica na temu odlaganja obaveza, komunikacije ”Uvod u veštine komunikacije – Bug Fixing and Upgrade”…


Poslednjih šest godina sam bila zaposlena na poziciji HR Manager-a u beogradskoj kancelariji internacionalne IT kompanije za razvoj softvera.
Pet godina sam bila jedina HR osoba u firmi, koja je ostvarila i podržala rast broja zaposlenih od 65 do 100, bez budžeta za eksterni emplouyer branding, pri tome učestvujući u pripremi i izvođenju krajnje personalizovanih feedback intervjua zaposlenih, podržavajući njihov profesionalni razvoj, uvodeći razne inicijative za zaposlene, u cilju održavanja zadovoljstva zaposlenih (više detalja o konretnim rezultatima pogledaj ovde).


Završila sam edukaciju iz oblasti psihodinamskog life couching-a – profesionalni nivo, u trajanju od tri godine u organizaciji OLI Centra (480 časova teorijsko metodološkog rada). Program edukacije je akreditovan i usklađen sa trening standardima i zahtevima UPSKS – Udruženja za Psihoterapiju, Savetovanje i Koučing Srbije i EMCC – Evropskog saveta za koučing i mentorstvo. https://olicentar.rs/life-coaching/


Trenutno imam zvanje kouča za lični razvoj u superviziji (psihodinamski OLI metod), što znači da je moja praksa sa klijentima pod supervizijom mentora, iskusnog psihoterapeuta. Ovaj korak supervizije je deo obavezne procedure u početnoj fazi rada za sve psihološke savetnike, a cilj mu je da osigura zaštitu dobrobiti klijenata i zaštitu načela dobre prakse.


Verujem u koncept “lifelong learning”, te sam nakon edukacije za life coaching nastavila sa edukacijom za psihoterapijski nivo.


Srećno sam udata, mama jedne devojčice.
I sama cenim činjenice i preciznost. Ali, smatram da nekada nisu dovoljne.
Zato biram da ovom prilikom podelim da mi je “Čarobni štapić” bila omiljena bajka u detinjstvu. Bajka koja nosi poruku da često nismo svesni svih svojih potencijala i da nam je ponekad potrebna mala pomoć u njihovom otkrivanju i razvijanju. Umesto da čekamo na neki “čarobni štapić” koji može da nas izbavi iz svih nedaća, potrebno je da se usmerimo na razvoj svojih kapaciteta. I tada počinje prava magija.


Temama iz oblasti ličnog razvoja u najširem smislu se bavim iz uverenja da mogu da nam unaprede kvalitet života.
Verujem da će moji tekstovi reći o meni mnogo više od bilo koje biografije.